Ressenyes La Falsia, Moià


la_falsia_moia

La Falsia és un petit sector situat al costat del poble de Moià, d’interès local i amb dos sectors ben diferenciats. La roca és calcària i sovint hi trobem algún picat i cantos sikats degut a la qualitat de la roca, semblant a calders. Destacaria la seva aproximació zero, ja que aparquem ben bé sota de les vies.

Un primer sector(dret) amb vies de dificultat baixa, escalada en placa o lleuger desplom i amb passos a bloc. La meitat de vies en aquest sector són de molt poca alçada (6-8m) i es podrien considerar per iniciació. Les més altes ja tenen més caràcter, molt tècniqes i amb passos a bloc.

El segón sector (esquerra) i el més interessant amb vies desplomades, passos a bloc i més llargària que l’anterior podem trobar-hi vies des de 7a fins a 8c. Aquest sector combina vies equipades fa 15 anys com «Los Finos» o «Los reyes de L’achilipunk blues», amb noves vies obertes i encadenades recentment per Ramón Julian.

sectors_falsia

Orientació:

Orientació Sud-Oest, ideal per als dies d’hivern freds ja que li toca el sol la major part del dia.

Accès:

Des de Moià agafarem la carretera direcció Caldes de Montbui/Sentmenat i just sortir del poble, passat un canvi de rasant agafarem un cami de terra que surt a mà dreta (aquest està just abans de passar un ràdar fixe molt visible a la carretera). Seguirem la pista de terra fins trobar-nos el sector (dret) davant, on aparcarem a mà dreta en un lateral sense molestar el pas als vehicles.

acces_falsia

Sector dret

falsia_dreta

Sector esquerra

falsia_esquerra

Agraïr l’informació rebuda per Ramón Julian, Ferran Guerrero, David Gual i Mikel gràcies a ells que he pogut fer els croquis. Si algú té més informació sobre la zona, agraïria que contactes amb nosaltres: sensepell@gmail.com

Adjunto un video de Ramon Julian encadenant AnantEam 8b+ al sector esquerra de la Falsia, Moià.

Deja un comentario